Rosa Zaragoza

Concert a Blanes – Música de l’Esperança

Concert BlanesConcert a Blanes 

Música de l’Esperança  – 13 de Maig.

En el marc del XXV Cicle “Música de l’Esperança” que tindrà lloc a la capella del mateix nom.

Curiositats històriques: Tot i que es desconeix la data exacta en què va ser construida, es sap que La Capella de l’Esperança, situada fora muralles i en aquella època, a primera línea de mar, tenia sempre una llàntia encesa per tal d’ajudar als vaixells i pescadors a orientar-se, i aconseguir que arribessin a bon port.

Amb la Gabriela Ahumada i la Tamara Precek a la veu i la guitarra, presentarem plegades “De la pell i de l’ànima”, un concert especial per celebrar els meus trenta anys de carrera:  recull de cançons que il·luminen la pell i acaronen l’ànima, cantades amb sensibilitat mediterrània, des del nostre cor.

La Gabriela Ahumada, comença la seva carrera musical al seu país, Xile, enregistrant veus des de petita pel grup de música infantil Zapallo (la paraula xilena per carbassó). Més tard es forma com pianista de jazz i música popular amb el mestre Roberto Lecaros i, després, com compositora i arranjadora a l’IPEM de la Escuela Moderna de Música de Santiago. Coneix els escenaris com tecladista de la banda de Rudy Wiedmaier, amb qui desenvolupa el so rock del teclats. A finals dels anys 90 s’uneix a la destacada banda Mamma Soul, grup que obté nombrosos premis i reconeixements nacionals i una nominació al Grammy Latino de 2002, pel seu disc “Fe” ( EMI 2001).

La Tamara Precek diu que la música és el que dóna felicitat a la vida i s’hi dedica des de la seva infància. A Praga, la seva ciutat natal, cantava en diverses formacions corals i tocava l’acordió i la guitarra en grups de diferents estils, des de revival fins klezmer.

En una primera etapa professional es va dedicar a fer de guia turística aquí, a la seva Praga natal i a Hongria. Arribada a Barcelona, es va llicenciar en filologia hebrea i, més tard, en filologia hispànica.

A més de fer de traductora entre els idiomes txec, rus, anglès, hongarès i castellà, a Barcelona ha treballat de mestra de música al Col·legi Sefardí Hatikva de Valldoreix i actualment promou el llegat musical jueu des del grup Minyan Barcelona i acompanya Rosa Zaragoza amb la veu i la guitarra des de fa deu anys.

Us hi esperem!

 

Concert Blanes

 

 

Posted in Actividades, Espectáculos, Eventos on abril 19, 2016.